Succes remarcabil pentru prima ediție a programului FIDELIS 2023: trei premiere și investiții record

Prima ediție a programului FIDELIS pentru titluri de stat destinat populației în 2023 a înregistrat trei premiere semnificative, potrivit unui comunicat de presă. Acestea includ: cea mai mare sumă investită dintre cele 11 ediții ale programului, o tranșă specială dedicată donatorilor de sânge cu cea mai mare dobândă oferită și un parteneriat inedit între Ministerul Finanțelor și postul de radio ROCK FM (emisiunea “Morning Glory cu Răzvan Exarhu”) pentru a susține campania “România are sânge de rocker”.

Investițiile în prima ediție FIDELIS din 2023 au atins un nivel record, suma totală de 3.06 miliarde lei subscrisă reprezentând 50% din totalul emis în 2022 și 71% din totalul emis în 2021. Acest succes demonstrează încrederea crescută a investitorilor în economia românească și în programul FIDELIS.

În plus, tranșele în euro au înregistrat și ele o creștere semnificativă a investițiilor. Suma de 473 milioane euro subscrisă pe aceste tranșe constituie 85% din totalul emis în anul 2022 în cadrul programului FIDELIS și este cu 50% mai mare decât întreaga sumă investită în anul 2021.

Tranșa specială dedicată donatorilor de sânge a fost introdusă pentru a încuraja și a răsplăti acest gest altruist, oferindu-le donatorilor o dobândă mai mare în comparație cu celelalte categorii de investitori. Această inițiativă marchează o abordare inovatoare în promovarea donării de sânge și creșterea gradului de conștientizare a importanței acestui act în rândul populației.

Parteneriatul dintre Ministerul Finanțelor și ROCK FM reprezintă, de asemenea, un exemplu de colaborare între sectorul public și cel privat, având ca scop promovarea campaniei “România are sânge de rocker”. Acest parteneriat vizează creșterea numărului de donatori de sânge și atragerea de noi investitori în programul FIDELIS.

Aceste realizări și premiere ale programului FIDELIS 2023 subliniază succesul și impactul pozitiv al acestui program în economia și societatea românească, evidențiind potențialul său de dezvoltare și creștere în viitor.