În ce își investesc banii fotbaliștii Leo Messi și Cristiano Ronaldo?

Leo Messi și Cristiano Ronaldo sunt doi dintre cei mai buni fotbaliști din istorie, însă în același timp au și venituri impresionante, de peste 100 de milioane de dolari pe an. Fiind de ani buni în top, ei au acumulat astfel o avere impresionantă, iar banii rezultați i-au investit. 

Averea lui Lionel Messi este estimată la peste 600 de milioane de dolari, în timp ce Cristiano Ronaldo are peste 500 de milioane de dolari. Pe lângă veniturile din salarii, cei doi acumulează bani din contracte de sponsorizare, postări pe rețelele de socializare, dar și din afacerile pe care le-au început.

Ce afaceri are Lionel Messi

Fotbalistul argentinian a avut, potrivit revistei Forbes, venituri de aproximativ 130 de milioane de dolari anul trecut. Deși a ajuns la o vârstă respectabilă, Messi are venituri pe măsura valorii sale. Iar banii pe care i-a câștigat în ultimii ani i-a investit în domeniul hotelier, în imobiliare și într-un brand de haine. Una dintre cele mai cunoscute investiții este un hotel pe care îl are în Barcelona. De asemenea, a cumpărat mai multe imobile în Argentina, în special în Rosario. Messi a intrat și în lumea modei și are o colecție de haine casual. De altfel, fotbalistul a fost inclusiv model pentru a promova colecția de haine.

Argentinianul este pasionat și de mașini de lux, iar una dintre ele poate fi considerată o investiție. Este vorba despre un Ferrari 335 S Spider Scaglietti din 1957, pentru care Messi a plătit nu mai puțin de 30 de milioane de dolari, conform informațiilor din presă. Colecția sa de mașini este însă mult mai bogată, dar cu aceasta poate face un profit considerabil în timp, având în vedere că este un model exclusivist.

Messi are un salariu impresionant la PSG, de 40 de milioane de euro, însă contractul său expiră în vară, motiv pentru care se scrie intens despre posibilitatea ca el să plece de pe Parc des Princes. În pole position să obțină semnătura sa este FC Barcelona, care are cota 2.25 la pariuri să facă acest lucru până pe 1 septembrie. Un transfer la oricare club din Arabia Saudită are cota 8.00, unul la Inter Miami are cota 10.00, iar la Manchester City are cota 17.00. Toate aceste cote pot fi văzute pe site-ul NetBet, operator care impresionează prin oferta uriașă pe care o oferă clienților. Săptămânal, utilizatorii au la dispoziție mii de evenimente, multe dintre ele inclusiv în secțiunea NetBet live.

Ce afaceri are Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo și-a pregătit din timp terenul pentru retragere și și-a creat un adevărat imperiu, fiind implicat în mai multe domenii cu diverse afaceri. Are un lanț hotelier în țara natală, Portugalia, sub brandul care l-a făcut faimos la nivel mondial, CR7. În plus, mai deține și o companie de lenjerie intimă și de haine de casă, alături de un parfum care îi poartă numele. Portughezul a fost model de mai multe ori pentru a promova colecțiile. Ronaldo este implicat și în domeniul imobiliar, are o clinică ce se ocupă cu implantul de păr și deține mai multe restaurante. 

Contractul lui Ronaldo la Al Nassr este estimat la 200 de milioane de dolari pe an. Astfel, el câștigă 548 de mii de dolari pe zi și câte 22 de mii de dolari la fiecare 60 de minute. Conform calculelor făcute de Marca, portughezul câștigă 6.34 dolari pe secundă în Arabia Saudită. Așadar, Ronaldo a acceptat un contract în Arabia Saudită în special din rațiuni financiare.

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.