Ce tip de investitor esti?

Am spus mereu ca inainte de a incepe sa investesti sau sa te interesezi de investitii este necesar sa aflii si ce tip de investor esti, astfel incat sa alegi un portofoliu de investitii potrivit profilului tau de risc. Nu poti face investitii in active foarte riscante daca nu ai nervi tari si te sperii usor la fel cum nu poti face investitii cu risc foarte scazut daca esti o persoana dinamica si mai predispusa riscului fata de toti ceilalti.

Asadar de azi avem o noua unealta menita sa va ajute sa va stabiliti profilul de risc investitional si sa faceti alegeri investitionale mai bune din punctul vostru de vedere.

Ceea ce trebuie retinut ca nu exista un raspuns bun sau prost si ca nu trebuie sa faceti un punctaj maxim sau minim, oricare din el fiind oportun pentru anumite tipuri de investitii.

Pe viitor ne gandim sa adaugam acestui modul si recomandari de tipuri de portofoliu care sa contina Actiuni, Obligatiuni, AUR si alte instrumete intr-un procent mai mare sau mai mic in functie de acete profile. Desigur aceasta ar fi doar o sugestie, va reocmandam sa va stabiliti singuri care sunt tipurile de active care vi se potrivesc.

Punem mai jos si punctajele, ca sa va puteti orienta atunci cand suntelti la granita unuia dintre profile dar oricum modulul afiseaza si el profilul dvs la finalul chestionarului.

Devensiv: 9-11 puncte

Conservator: 12-18 puncte

Echilibrat: 19-25 puncte

Dinamic: 26-33 puncte

Agresiv: 34-39 puncte

IMPORTANT: Un investitor ar trebui să aleagă un produs de investiții care corespunde obiectivelor sale și sumei de bani pe care o are la dispoziţie, dar și toleranței sale față de risc. Toate investițiile presupun un anumit grad de risc. Acest chestionar nu este suficient pentru a determina strategia ta de investiții, îți recomandăm să obții și opinia unui profesionist.

One comment

  1. Salut am urmărit videoclipul tău și as dori mai multe informații dacă poți sa .a ajuți.as dori sa investesc în acțiuni la hidroelectrica..nr meu de tel este 0742855881 multumesc

Comments are closed.