Ce return au anumite clase de active?

O clasă de active este o categorie de active financiare cu caracteristici similare (în principiu ne uităm la acțiuni, obligațiuni, cash.. Unele exemple comune de clase de active sunt acțiunile, obligațiunile și banii. Randamentul unei clase de active este suma de bani obținută din investiția în acea clasă de active într-un anumit interval de timp. De exemplu, randamentul acțiunilor poate fi măsurat prin schimbarea prețului acțiunilor într-un an, în timp ce randamentul obligațiunilor poate fi măsurat prin plățile de interes primite într-un an. Este important de menționat faptul că randamentele diferitelor clase de active pot varia foarte mult, și că randamentele din trecut nu necesar indică randamente viitoare.

Atentie: Rezultatele obtinute in trecut nu garantează randamente viitoare. Performanța istorică arată schimbările în tendințele pieței în mai multe clase de active în ultimii cincisprezece ani. Randamentele reprezintă randamente anuale totale (reinvestirea tuturor distribuțiilor) și nu includ taxe și cheltuieli. Investițiile pe care le alegeți ar trebui să reflecte obiectivele financiare și toleranța la risc. Pentru asistență, discutați cu un profesionist financiar.

*Portofoliul de alocare a activelor este format din 15% acțiuni de mare capitalizare, 15% acțiuni internaționale, 10% acțiuni de mică capitalizare, 10% acțiuni din piețele emergente, 10% REITs, 40% obligațiuni de înaltă calitate și rebalansare anuală.