Cand si la ce este utila o linie de credit

Daca treci prin momente frustrante cand incasarile intarzie si obligatiile financiare trebuie platite imediat iar acestea pot afecta ritmul dezvoltarii afacerii? Linia de creditare poate fi o solutie pentru a trece peste acest impas financiar. Dar cred ca cel mai bine, inainte de a povestii despre utilitatea unei linii de credit ar fi bine sa vorbim putin despre ce inseamna o linie de credit.

Ei bine, o linie de credit ofera unei companii un moment de rspiro in momentele mai dificile dar si un mod de a gestiona mai usor orice cheltuiala noua si neprevazuta pe care nu ai luat-o in calcul. E ca un fel de plasa de siguranta pentru companie care ii permite sa cheltuiasca banii neincasati inca.

Cu totii putem avea inarzieri la plata facturilor si atunci o astfel de linie de credit te ajuta sa te mentii pe drumul normal fara a fi afectat de aceste intarzieri.

Linia de creditare poate fi o solutie eficienta si functioneaza pe sistemul revolving, reinnoindu-se automat in functie de incasarile efectuate. De asemenea, ofera flexibilitatea de a utiliza orice suma pana la limita maxima aprobata, in functie de nevoile zilnice ale afacerii. Banii pot fi rambursati si reutilizati oricand, chiar si in cursul unei singure zile.

Bineinteles ca liniile de credit vin cu anumite avantaje si dezavantaje unul dintre avantaje fiind si acela ca utilizarea liniei de credit ofera avantajul platii doar pentru suma utilizata, nu pentru intreaga valoare. Dobanda lunara se calculeaza doar pentru suma utilizata, fiind mai putin costisitoare decat un credit clasic.

O mica simulare pentru o linie de credit cu dobanda fixa

Simulare linie de credit cu dobânda fixa, cu o valoare totala de 100.000 lei, pe 12 luni.
Valoarea totala a facilitatii: 100.000 lei
Dobânda FIXA: 0.1% pentru suma utilizata, DAE 40,58%.
Exemplu:
– utilizare 10.000 lei pentru o perioada de 20 de zile: 0,1% x 20 zile = 200 lei
– utilizare 50.000 lei pentru o perioada de 7 zile: 0,1% x 7 zile = 350 lei
Suma totala de plata scadenta (pe data de 5 sau 20 a lunii)
Comision administrare 0 lei (in functie de contract)
Dobânda 550 lei.
Total de plata: 550 lei

Dobânda este FIXA, nefiind influentata de ROBOR sau de alti indicatori financiari.
ZERO Comision: analiza de dosar, rambursare partiala sau integrala anticipata.
Alte costuri: asigurare imobil, evaluare, notariat.