Apple înregistrează rezultate trimestriale impresionante datorită creșterii vânzărilor de iPhone

Gigantul tehnologic american, Apple Inc., a anunțat marți seara venituri trimestriale record pentru ultimele trei luni ale anului trecut, datorită creșterii vânzărilor de iPhone și accesorii, cum ar fi căștile wireless AirPods, conform Agerpres, citând Reuters. În primul trimestru al anului fiscal 2020, care s-a încheiat la 28 decembrie, Apple a înregistrat o cifră de afaceri record de 91,8 miliarde de dolari, depășind estimările analiștilor de 88,5 miliarde de dolari și un profit net record de 22,2 miliarde de dolari.

Vânzările de iPhone au crescut pentru prima dată în ultimele 12 luni, ajungând la 55,96 miliarde de dolari, depășind estimările analiștilor (51,6 miliarde de dolari) și vânzările din trimestrul precedent (52 miliarde de dolari). CEO-ul Apple, Tim Cook, a atribuit această creștere succesului modelelor iPhone 11 și iPhone 11 Pro.

Creșterea veniturilor din dispozitive portabile (wearables) și istoricul Apple

Veniturile din serviciile Apple au scăzut ușor, de la 12,98 miliarde de dolari în trimestrul precedent, la 12,72 miliarde de dolari. În schimb, pe segmentul dispozitivelor portabile, care include atât ceasurile Apple Watch, cât și căștile wireless AirPods, veniturile realizate de Apple au depășit estimările analiștilor, atingând pragul de 10 miliarde de dolari.

Tim Cook a menționat că grupul nu a reușit să producă suficiente AirPods și Apple Watch pentru a face față cererii în perioada de sfârșit de an, adăugând că nu poate oferi o estimare cu privire la momentul în care va putea să acopere cererea pentru AirPods. “Lucrăm din greu pentru ambele produse”, a spus Cook.

Numărul de dispozitive Apple deținute de consumatori a crescut cu 100 de milioane, depășind 1,5 miliarde de utilizatori. Conducerea Apple și-a stabilit o nouă țintă de 600 de milioane de abonați plătitori pentru serviciile de muzică, televiziune, jocuri și alte servicii oferite de Apple până la sfârșitul anului calendaristic 2020.

Apple, înființată în 1976 de Steve Jobs, Steve Wozniak și Ronald Wayne, și-a început drumul în industria tehnologică cu Apple I, un computer personal.