Dividente gratuite de la Allview, 5 dividente pentru 1 detinuta

Zilele trecute actionarii din cadrul companiei din Brasov, Visual Fan, detinatoarea brandului Allview au anuntat aprobarea unei majorari de capital social. Aceasta majorare inseamna 5 actiunii gratuite la fiecare actiune detinuta.

Mai exact au votat majorarea capitalului social al Societatii cu suma de 555.550 RON, pentru actualul capital social de 111.110 RON. Desigur aceasta majorare are in spate scopul de a creste free-floatul, recompensarea increderii investitorilor, dar si un bonus de loialitate pentru sustinerea activitatii si obiectivelor de dezvoltare ale brandului Allview.

De altfel cele aproximativ 5.555.500 de actiuni gratuite vor avea o valoare nominala si mai mult decat atat vor fi platite din rezervele companiei. Ba mai mult decat atat actiunile ALW se tranzactionau la data de referinta de 12 octombrie anul curent, la o valoare de circa 130,5 lei, astfel incat compania a inregistrat o capitalizare de mai mult de 145 milioane de lei.

Bineinteles ceea ce trebuie sa mai stiti este faptul ca incepand cu data de 11 octombrie a acestui an, actiunile ALW fac parte din componenta celui mai nou indice BET-AeRO, alaturi de alte 19 companii reprezentative de pe aceasta piata si care au fost selectate pe baza unor criterii cantitative, precum: lichiditate, capitalizare si free-float. Tot in anul 2021, mai exact in luna septembrie, compania Visual Fan a realizat inca o achizitie strategica, astfel incat a preluat participatia majora de 51% din Intervision Trading, acesta fiind unicul distribuitor din Europa Centrala si de Est al renumitului brand japonez AKAI.

Prin urmare o astfel de tranzactie creeaza premisele unei cresteri semnificative de circa 25%, a ceea ce inseamna cifra de afaceri, dar si a profitului companiei brasovene, avand in vedere estimarile care au fost anuntate in memorandumul de listare a actiunilor la BVB. De asemenea pentru finalizarea tranzactiei se asteapta avizul Consiliului Concurentei.

Asadar cifra de afaceri a companiei Visual Fan inregistrata in primul semestru al acestui an are o valoare de peste 13,58 milioane de euro (66,77 milioane de lei). Suma care a fost rezultata din vanzarea dispozitivelor electronice – activitatea de baza a companiei.

Prin urmare veniturile in companie in primul semestru al anului 2021 comparativ cu anul trecut 2020, aceeasi perioada, a inregistrat o crestere cu peste 55%. De altfel profitul net al societatii a avut parte de o crestere cu 62,74% fata de aceeasi perioada a anului trecut, inregistrand valoarea de 970.000 de euro (4,78 milioane de lei).