Cele mai scumpe rase de caini

Cainii reusesc sa ne aduca intotdeauna zambetul pe buze. Sa vii acasa si sa te astepte in fata usii un patruped energic, gata sa iti ofere toata afectiunea de care ai nevoie, reprezinta un vis pentru multe persoane. Chiar daca oamenii se sperie de multe ori de responsabilitatile pe care le implica un catel, exista si curajosi care sunt gata sa faca pasul cel mare si sa cumpere un animal de companie care cu timpul sa devina un membru al familiei. Fara indoiala partea cea mai grea pentru acestia vine atunci cand sunt nevoiti sa se decida asupra unei singure rase de caini, deoarece toate au frumusetea lor aparte. 

Ce iau clientii in calcul atunci cand cumpara un catel?

Desigur, este foarte important ca fiecare client sa aleaga un caine care sa se potriveasca mediului in care va urma sa traiasca. De exemplu, este dificil sa locuiesti intr-o garsoniera cu un caine de talie mare, insa unul de dimensiuni mici se potriveste perfect. Un alt criteriu important este pretul cainelui, dar si costurile intretinerii acestuia. O rasa mai pretentioasa va necesita mai multa atentie si va „obliga” proprietarul sa plateasca lunar sume semnificative pentru a-i asigura ingrijirea de care are nevoie. Totusi, care sunt aceste rase scumpe? Cu ce se diferentiaza ele? Pentru cei care si-au pus macar o data intrebarile anterioare, acesta este articolul perfect! 

1.Chow Chow

Orice persoana care isi doreste un Chow Chow trebuie sa fie pregatita sa scoata din buzunar intre 3.000 si 9.000 de dolari. Acest caine de dimensiuni medii se asemana foarte mult cu un leu pitic, iar infatisarea regala care atrage toate privirile este unul dintre criteriile care ridica atat de mult pretul acestuia. Cainii care apartin acestei rase sunt intotdeauna loiali proprietarilor, foarte iubitori, jucausi si mereu binedispusi. 

2.Akita 

Akkita este o rasa de caini care provine din Japonia. Pretul unui astfel de exemplar incepe de la 3.500 de dolari si poate trece chiar si peste 5000. Cainii care apartin acestei rase sunt de talie mare si iubesc independenta. Fata de membrii familiei nu vor ezita niciodata sa-si arate dragostea si loialitatea, fiind cei mai buni parteneri de joaca pentru copii si cei mai buni prieteni ai adultilor. Deosebit de inteligenti, cainii care apartin acestei rase pot invata foarte usor atat comenzi de baza cat si mai complicate. Mai multe sfaturi de dresaj canin pe rasedecaini.ro pentru cainii Akita, dar si pentru alte tipuri de rase.

3.Mastiful Tibetan

Cel mai scump caine care s-a vandut vreodata a costat 1.5 milioane de dolari si era un Mastif Tibetan. Chiar daca la o prima privire, Mastiful Tibetan poate parea un caine fioros, odata ce te apropii de el iti vei da seama cata dragoste are de oferit si cat de mult poate ajunge sa isi iubeasca stapanii. In unele cazuri acesta atinge chiar si 100 de kg si tocmai de aceea este recomandat  in special pentru familiile care dispun de o curte mare pe unde ar putea sa se joace si sa alerge ori de cate ori simte nevoia.  

Idei suplimentare si sfaturi de dresaj canin pe rasedecaini.ro

Cainii pot cu siguranta sa transforme vietile stapanilor si sa ii faca pe acestia sa priveasca intreaga viata cu alti ochi. Dragostea lor nemarginita va face orice persoana sa invete sa fie mai fericita, sa sa se bucure pentru lucrurile mici si sa inteleaga ce inseamna cu adevarat loialitatea si prietenia. Indiferent de rasa, un caine va stii cum sa fie alaturi stapanului sau chiar si in cele mai grele momente si ii va oferi acestuia tot sprijinul de care va avea nevoie. Pe rasedecaini.ro poti gasi multe alte informatii despre acest subiect.