10 metode incredibile de a economisi bani

Problemele financiare au existat de-a lungul timpului pentru o categorie majoritară a populației, dar în special pentru aceea care sunt considerați capii familiilor. Deopotrivă aceste probleme există chiar și în cazul sexului frumos. Însă ceea ce trebuie să cunoaștem este faptul că un bun plan pentru un trai mai bun este de a economisi. De a economisi chiar și din salariu, fără să ai un venit suplimentar. În cele ce urmează, în special în următoarele paragrafe vă invităm să descoperiți printre cele mai îndrăznețe și mai inteligente metode de a economisi fără a simți acest lucru ca pe o apăsare.

Metode inteligente de a economisi:

  • socoteala cheltuielilor prioritară;
  • reducerea acelor cheltuieli care implică utilitățile casei;
  • evită cardul și plățile făcute cu acesta;
  • utilizează celebra metodă 50/20/30;
  • găsește o motivație și un scop pentru a economisi din venitul tău;
  • evită cheltuielile suplimentare pentru transport;
  • în căutarea celor mai mici prețuri a produselor pe care ți le dorești;
  • cardurile de reduceri sunt o resursă și o unealtă importantă pentru a economisi din buget;
  • îndulcește-ți viața și distrează-te fără să consumi sume mari de bani;
  • mai puțini bani pentru ieșirile din oraș;

Acestea sunt doar câteva dintre acele metode pe care le poți aplica chiar și tu începând de azi. Și nu trebuie să te gândești că venitul tău este destul de mic și nu ai avea de unde să economisești. Nu, acest lucru nu există, doar că trebuie să-ți setezi câțiva parametrii mai stricți și pe cât posibil să îi respecți. De asemenea în cele ce urmează vom defini fiecare metodă în parte, astfel încât să nu ți se pară o mare greutate în a economisi puțin câte puțin.

Socoteala cheltuielilor este prioritară

Știm deja că o bună parte dintre voi sunt obișnuiți lună de lună să-și plătească facturile curente fără a ține o evidență ceva mai strictă a acestora. Prin urmare n-ar strica să-ți notezi undeva, inclusiv pe telefon, toate facturile curente. Cel puțin așa vei avea o imagine clară a cheltuielilor și în cele din urmă vei știi ce tip de decizii iei pe viitor pentru a micșora aceste facturi, cel puțin acolo unde se poate și contează.

Reducerea acelor cheltuieli care implică utilitățile casei

Chiar dacă această metodă seamănă puțin cu prima, nu este identică. Dacă în prima metodă doar monitorizam ceea ce se întâmplă cu ale noastre cheltuieli, ei bine în cea de-a doua ești nevoit să iei acele decizii radicale. Ai putea începe cu acel consum exagerat de apă, ai putea să oprești corpurile de iluminat dintr-un spațiu dacă nu utilizezi acel spațiu și de asemenea ai putea să îndepărtezi acele electrocasnice pe care nu le utilizezi frecvent de lângă sursa de electricitate. Mai exact nu are rost să lași în priză fel și fel de aparate dacă tu nu le utilizezi moment de moment. Și bineînțeles acestea nu sunt toate exemplele, ci dimpotrivă sunt mult mai mult de atât, doar că nu uita să-ți calculezi fiecare pas în parte. Puțină atenție zi de zi la ceea ce faci te poate ajuta în planul tău de a economisi.

Evită cardul și plățile făcute cu acesta

De cele mai multe ori atunci când poți să faci cumpărături cu cash este bine să iei în calcul această modalitate. Și asta, deoarece atunci când faci plata cu un card, de obicei uiți să ai o limită și achiziționezi fel și fel de obiecte, pe care ulterior nu le mai consideri folositoare. Cam asta se întâmplă de fiecare dată când nu ai la îndemână o listă bine definită cu tot ceea ce tu ai nevoie și nimic în plus.

Utilizează celebra metodă 50/20/30

Este foarte posibil ca o bună parte dintre voi să cunoașteți câteva date importante despre această metodă. Însă pentru aceea care nu știu mare lucru despre acestea o putem defini ca fiind:

50% – cheltuieli curente din fiecare lună și de zi cu zi (chirie, întreținere, abonamente pentru transport, dar și alte necesități);

20% – pune la păstrare 20% din venituri, la un moment dat vei putea investi în ceva care să te propulseze financiar;

30% – micile delicii și capricii, dar și hrana de zi cu zi pe care ești nevoit să o achiziționezi;

Găsește o motivație și un scop pentru a economisi din venitul tău

Deși pare incredibil acest lucru se poate face de oricare dintre voi. Iar pentru a-ți fi mai ușor să economisești sau să pui bani deoparte așa cum suntem obișnuiși să spunem este nevoie și de o motivație și un scop suplimentar. De altfel pare mult mai ușor de economisit dacă de exemplu te gândești la o viitoare călătorie, decât dacă doar economisești de dragul de a economisi.

Evită cheltuielile suplimentare pe transport

Da, de cele mai multe ori ne-am învățat și obișnuit foarte comozi, mai ales în privința deplasărilor. Ceea ce-i drept este mult mai ușor să ajungi dintr-un loc în altul cu automobilul personal, însă este mult mai rentabil dacă ai utiliza transportul în comun. Sau dacă timpul este frumos și vremea îți permite te poți deplasa cu bicicleta sau poți merge pe jos dintr-un loc în altul, pe distanțe scurte, ceea ce ar însemna un cost zero în ceea ce privește transportul.

În căutare celor mai mici prețuri a produselor pe care ți le dorești

Nu-i nimic rău în a căuta cele mai mici prețuri, chiar dacă ne gândim că uneori asta fac doar bunicile noastre. Poate că ar trebui să învățăm ceva de la ele. Iar acest lucru este unul definitoriu, mai ales că există produse care se pot achiziționa și la un preț redus fără a le fi alterată calitatea sau valabilitatea. În ziua de azi trebuie doar să vrei să economisești, căci vei găsi nenumărate căi prin care o poți face.

Cardurile de reduceri sunt o resursă și o unealtă importantă pentru a economisi din buget

Chiar dacă uneori s-ar putea să te supere prin portofel și să-ți ocupe spațiu sunt utile atunci când îți faci cumpărăturile, cu atât mai mult dacă vorbim despre mâncare sau despre produse farmaceutice sau medicamente. Fiecare ban economisit te poate aduce mai aproape de îndeplinirea visului tău.

Îndulcește-ți viața și distrează-te fără să consumi sume mari de bani

Nu ai nevoie de sume mari de bani pentru a fi fericit și pentru a te distra. Cu atât mai mult dacă în familia ta există și copii. De obicei cei mai mici membri ai familiei au darul lor de a te face să zâmbești, să te distrezi și să fii fericit. Cu toate astea prețul pe care trebuie să-l plătești este timpul petrecut cu ei și afecțiunea pe care le-o poți oferi. Așadar nu îți trebuie foarte mulți bani pentru lucrurile cu adevărat simple.

Mai puțini bani pentru ieșirile în oraș

Dacă ești una dintre acele persoane obișnuite să petreacă în fiecare seară prin oraș sau diverse restaurante și terase, atunci ar trebui să te gândești să reduci din banii pe care îi cheltuiești seară de seară. Poți începe cu sume foarte mici, ca mai apoi să ridici ștafeta, iar uneori este bine să iei în calcul și ceva mai puține ieșiri prin restaurant, baruri sau cluburi.

Așa cum puteți observa mai sus v-am prezentat cele mai simple și în același timp utile metode pentru a putea economisi. Nu te ghida după ceea ce poți produce azi, mâine ai putea pierde tot, iar în astfel de momente este bine să ai la îndemână economiile pe care le-ai realizat de-a lungul timpului.