Un implant dentar, o dovada clara de grija si respect pentru propria persoana

Putine inventii din domeniul medical au schimbat vietile unui numar atat de mare de oameni precum aparitia tratamentului cu implant dentar. Acesta le-a oferit o noua sansa tuturor persoanelor care, indiferent de motiv sau de varsta, raman fara unul sau mai multi dinti naturali.

Inserarea unui implant dentar iti ofera intr-o asemenea masura o stare de bine, incat recurgerea la aceasta interventie reprezinta o dovada clara de respect si de grija pentru propria persoana. Dimpotriva, ramanerea cu un spatiu gol in cavitatea bucala este echivalenta cu o neglijenta periculoasa, cu numeroase efecte daunatoare asupra organismului propriu.

Cum te ajuta, concret, inserarea unui implant dentar?

Potrivit specialistilor clinicii stomatologice Dental Premier, implantul este o piesa realizata din zirconiu, titan, tantal sau alt material 100% biocompatibil cu organismul uman. Avand forma unui surub de mici dimensiuni, ea tine locul radacinii dintelui pierdut si poate sa sustina o lucrare fixa definitiva, care arata si se comporta, din toate punctele de vedere, la fel ca dintii naturali.

Solutia le este recomandata tuturor categoriilor de varsta, cu o singura exceptie. Este vorba despre copii si adolescenti, deoarece, in cazul lor, oasele mandibulei si maxilarului se afla inca in crestere, iar acest proces nu trebuie tulburat. In schimb, nu exista o limita superioara de varsta pentru aceasta procedura medicala.

Numerosii pacienti din Romania si din lumea intreaga care au ales deja inserarea unui implant dentar marturisesc ca, datorita acestuia, sunt capabili sa zambeasca, sa vorbeasca si sa mestece alimentele ca si cum inca ar avea dintii naturali. Odata ce s-a obisnuit cu toate aceste avantaje, niciunul dintre ei nu intelege de ce mai exista persoane care amana tratamentul.

Cum ti se schimba viata dupa inserarea unui implant dentar?

Lipsa dintilor sau folosirea protezei dentare limiteaza in mod semnificativ numarul alimentelor pe care poti sa le savurezi, fara a intampina probleme. Insa, dupa urmarea tratamentului, esti din nou liber sa iti satisfaci toate gusturile, indiferent daca pe lista mancarurilor tale preferate se afla preparate crocante sau lipicioase, retete care se servesc foarte reci sau, dimpotriva, fierbinti.

Posibilitatea de a zambi din nou si de a vorbi in public fara a-ti fi teama de impresia pe care o lasi reprezinta un alt beneficiu amintit de numerosi pacienti. Increderea in sine este recapatata, iar viata sociala este sensibil imbunatatita, deoarece noii dinti arata impecabil, fara a iesi cu ceva in evidenta.

Beneficiile pentru starea de sanatate sunt, la randul lor, numeroase. Dispare riscul aparitiei unor fenomene extrem de neplacute, precum tasarea oaselor maxilar si mandibular sau migratia dintilor invecinati cu cel pierdut. De asemenea, devine mai putin probabilă dezvoltarea unor probleme precum cariile dentare sau boala parodontala.

Toate aceste avantaje sunt asigurate pe termen lung, de cele mai multe ori chiar pe durata intregii vieti. Este suficient ca pacientii sa acorde atentie igienei dentare si sa viziteze cabinetul stomatologic de doua ori pe an, pentru controale de rutina.

Odata cu cunosti toate avantajele pe care le ofera tratamentul cu implant dentar, nu mai ai nici un motiv sa il amani! Starea generala de sanatate, aspectul fizic, increderea in sine si viata sociala vor avea in egala masura de castigat!