Obligatiunile Elefant Online emise in 2018 au ajuns la scadenta

Elefant Online va ramburasa incepand cu data de 27 septembrie anul curent suma pentru cele 76.514 obligatiuni corporative care au fost emise in anul 2018 si care, de asemenea, au ajuns la maturitate. Aceasta suma reprezinta de fapt si de drept 100 lei per obligatiune plus dobanda aferenta in valoare de 4,5616 lei/obligatiune.

Ba mai mult decat atat valoarea totala a emisiunii de obligatiuni a Elefant Online s-a ridicat la aproximativ 7,65 milioane de lei si totodata au avut o dobanda anuala fixa (cupon) de 9%, platita semestrial. Respectiva emisiune de obligatiouni care a fost lansata in urma cu trei ani a fost intermediata de catre SSIF Tradeville, de catre 65 de investitori, dintre care 61 de persoane fizice si 4 persoane juridice.

Prin urmare la plata ultimului cupon erau inregistrate circa 641 de persoane fizice si 12 persoane juridice. Drept pentru care se intelege interesul major pentru obligatiunile Elefant pe durata de viata a acestora, avand in vedere numarul mare de investitori. Ceea ce trebuie cunoscut este faptul ca aceasta plata se va efectua prin intermediul Depozitului Central al Bancii Transilvania.

Iar obligatiunile emise de catre Elefant Online S.A. au fost tranzactionate in regimul celor de la Sistemul Alternativ de Tranzactionare, care este administrat de catre Bursa de Valori Bucuresti. Acest lucru realizandu-se cu data de 20 februarie 2019, sub simbolul ELEF21. Asadar Elefant.ro este unul dintre cei mai mari retaileri online din tara, avand in vedere ca au afaceri in crestere.

De altfel, aceasta companie a inregistrat o valoare a GMV (gross merchandise volume) de 120,7 milioane lei, fata de 117 milioane lei in doar primele sase luni ale anului 2020. Tot aici precizam faptul ca numarul de vizitatori unici de pe platforma a crescut cu 12%, mai exact a crescut cu pana la 12 milioane in primele sase luni ale acestui an, fata de aceeasi perioada a anului trecut. Totodata, Elefant isi doreste sa ajunga la un numar de 50 de showroom-uri la nivel national in urmatorii patru ani, avand in vedere ca in prezent aceasta companie detine 11 showroom-uri si 14 puncte de ridicare.

Revenid la obligatiuni mai trebuie sa mai spunem ca aceastea sunt valori mobiliare care pot fi emise atat de autoritati centrale sau locale, cat si de companii. Ele ofera detinatorului o dobanda regulata (cupon), iar la maturitate, acesta primeste inapoi intreaga suma pe care a investit-o initial.