Maiar, aplicația românească pentru crypto monede

Maiar este un portofel virtual pentru crypto monede, creat de către echipa care a produs unul din cele mai de succes stratup-uri din România, Elrond.

Deși cei care nu au legătură cu fenomenul crypto este puțin probabil să fi auzit de Maiar sau de Elrond, compania creată de frații Mincu și de unul din cei mai inspirați investitori din România, Lucian Todea, Elrond a ajuns la o capitalizare de peste 2 miliarde de dolari, fiind una din cripto monedele cu un potențial de creștere pe termen mediu și lung.

Maiar este aplicația creată de echipa din spatele cryptomonedei Elrond / E-gold și este utilizată cu precădere pentru achiziționarea și păstrarea monedelor virtuale.

Cum arată aplicația Maiar

Aplicatia are un design simplu ușor de utilizat, având posibilitatea de a trimite bani virtuali sub formă de valută cripto prietenilor voștri. 

O altă opțiune interesantă a aplicației este crearea de hero tag sau nickname (pe înțelesul tuturor). În acest fel, puteți da hero tag-ul vostru prietenilor sau celor de la care trebuie să primiți valuta cripto. Aceștia vă vor găsi mai ușor în sistem și pot trimite banii fără să mai fie nevoiți să scaneze sau să folosească adresa wallet-ului vostru. Bineînțeles că trebuie o atenție sporită din partea celui care face operațiunea ca nu cumva să trimită banii în alt wallet, ar fi dezastruos.

Monede virtuale disponibile în aplicația Maiar

La momentul redactării acestui articol, în aplicație sunt disponibile doar trei crypto-monede

  • Elrond / Egold
  • Binance
  • Ethereum

Deși aplicația Maiar nu oferă încă posibilitatea de schimb dintr-o monedă în alta sau către FIAT (USD/EUR), puteți retrage oricând într-un wallet extern sau într-un exchange. 

Se lucrează încă la aplicație și conform creatorilor acestui minunat proiect 100% românesc, va exista posibilitatea de schimb valutar, cât și un card de debit atașat portofelului electronic, card care va putea fi folosit la orice magazin sau comerciant din orice colț al lumii. Cu acest card emis de Visa / Mastercard veți putea retrage bani de la ATM atunci când veți avea nevoie de bani cash.

Pret Elrond

In general pretul este stabil (atât cât putem vorbi stabil în domeniul crypto) și este puțin influențat de prețul Bitcoin. Există diferențe zilnice de valoare, de câțiva dolari pe unitate, valori care pot fi speculate de unii traderi pentru a face profit.

Pentru un utilizator al acestei aplicații, utilizator din top 100 global rank, pot spune că lumea preferă să păstreze cripto monedele “românești” în wallet sau în stake. O posibilă explicație este că mulți din cei care au cumpărat monede nu știu să transfere monedele în afara portofelului electronic. O altă explicație ar fi că țin aceste monede cu speranța că o unitate Elrond va valora 1000 de usd până la sfârșitul anului.

Indiferent de preț, de funcționalitatea aplicației sau a blockchain ului, frații Mincu și Lucian Todea au reușit să creeze un adevărat “unicorn” și probabil, dacă tendința pieței crypto se va menține, aceștia vor fi creat cea mai valoroasă companie din România.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.