Cum e mai riscant: sa-ti tii banii la banca sau cash acasa?

In functie de banii pe care ii detin si pe care continua sa ii obtina lunar, oamenii aleg daca sa pastreze fondurile proprii la banca sau acasa. De multe ori acestia iau o decizie spontana, nejustificata, contrar sfaturilor expertilor. Specialistii recomanda fiecarei persoane sa analizeze riscurile pe care le implica aceste doua optiuni, inainte sa decida care i se potriveste cel mai bine si sa se informeze cu privire la obligatiile pe care le are odata ce depune banii la banca, dar si atunci cand creeaza un “seif” personal in propriul apartament.  Daca si tu te intrebi unde este cel mai avantajos sa-ti pastrezi banii si incerci sa gasesti cea mai buna solutie prin care sa fii linistit ca fondurile tale sunt in siguranta, atunci ai nimerit articolul perfect.

De ce sa-ti pastrezi banii la banci 

Depozitele bancare sunt cea mai folosita metoda de economisire  de oamenii din intreaga lume. Totusi, in prezent acestea nu mai sunt la fel de profitabile. Dobanzile bancilor nu sunt favorabile, iar pe termen lung oamenii care opteaza pentru a-si depune banii intr-un depozit bancar nu se aleg cu aproape niciun profit. Totusi o persoana care isi tine economiile in banca nu trebuie sa mai fie ingrijorata ca ar putea pierde banii sau ca ar putea sa fie victima unui jaf. Daca mai multi oameni stiu despre o mostenire pe care ai primit-o, despre un castig mare la loto sau pur si simplu despre salariul foarte mare pe care il castigi lunar la job-ul tau, atunci a-i putea ajunge in vizorul hotilor. Tocmai din acest motiv, este mult mai sigur sa iti pastrezi banii la banci

Banii pastrati acasa – o alegere buna ? 

Pana si in ziua de azi inca exista oameni care prefera sa isi pastreze banii acasa, pentru a fi siguri ca economiile lor nu patesc nimic. In cele mai multe cazuri in care persoanele opteaza pentru aceasta varianta este pentru ca nu au incredere in institutiile bancare sau pentru ca nu au inca un cont deschis si nu vor sa parcurga procedeele necesare pentru a rezolva acest aspect. Totusi, pot exista anumite circumstante extreme in care romanii care isi pastreaza banii “la saltea” sa piarda tot ce au agonisit intr-un timp foarte scurt, daca nu apuca sa ajunga pe cat de repede posibil la un bancomat. Situatia din Ucraina este cel mai bun exemplu: mii de oameni au alergat disperati la bancomate pentru a reusi sa isi salveze economiile. 

Unde sa iti pastrezi banii: acasa sau la banca?

In functie de nevoile tale, dar si de riscurile la care esti dispus sa te expui poti alege sa iti tii banii acasa sau la banca. Banca este considerata cel mai sigur loc in care sa depozitezi sume mari de bani.  In cazul in care detii cantitati mici de fonduri, le poti pastra si acasa, cu riscul ca este posibil sa le pierzi din cauza atacurilor hotilor.