ATENTIE: Lista cu actiuni de pe piata din US care vor fi impozitate cu 10% de la 1 ianuarie 2023

De la 1 ianuarie 2023 intra si in viguare o noua lege pe piata din America care impoziteaza cu 10% anumite companii din energie iar asta va afecta pe cei care detin aceste actiuni si nu sunt cetateni americani. Aceasta impozitare se face automat la vanzarea acestor actiuni fie ca esti sau nu pe profit. E un mod probabil prin care cei din SUA incearca sa se protejeze de investitiile straine sau de a oferii posibilitatea celor care nu sunt cetateni americani sa cumpere astfel de actiuni.

Prin urmare daca detii actiuni la aceste companii fie trebuie sa le vinzi fie trebuie sa fi pregatit cu bani pentru a platii cei 10% taxa pentru ele.

TRADING 212 delisteaza o parte din aceste actiuni deci fie le vinzi pana la 1 ianuarie fie vor fi vandute automat de catre acestia. Lista cu actiuni care se vor delista de la 1 ianuarie o gasiti aici.

Iti reamintesc de asemenea ca daca nu ai investit pe bursa pana acum si vrei sa incepti Trading 212 iti ofera posibilitatea sa o faci cu o investitie minima de 50 de lei / 10 euro si daca dupa inregistrare folosesti codul FABRICA vei primii si o actiune gratuita de pana in 100 de euro dupa inregistrare.

Si la noi pe piata romaneasca se vor introduce noi reglementari incepand de la 1 ianuarie in privinta actiunilor detinute si de asemenea impozitul pe dividende creste de la 5% cat era in prezent la 8%.

Lista companiilor din US care vor fi impozitate cu 10% o gasiti mai jos: