Aquila investește peste 220.000 Euro în ridicarea de centrale fotovoltaice cu o capacitate totală de 230 Kw

Astfel emisiile de CO2 aferente acestei energii electrice utilizate vor putea fi reduse cu peste 113 tone pe an. Aquila este unul dintre liderii pieței de distribuție de bunuri de larg consum, care dorește eficientizarea fluxurilor energetice.

În ceea ce privește investiția de peste 220.000 de Euro în extinderea centralei fotovoltaice, care a fost inaugurată în acest an și de asemenea și ridicarea unei noi centrale în Ploiești cu o capacitate totală combinată de 230 Kw.

Centralele fotovoltaice se situează în Ploiești și astfel vor reduce nivelul emisiilor de CO2 aferente energiei electrice cu peste 113 tone pe an. Repartiția investiției a fost făcut astfel:

  • mai mult de 202.000 Euro investiții în ridicarea centralei fotovoltaice care a fost inaugurată în acest an. Aceasta având o capacitate de 100 Kw, iar prin extinderea sa recentă va avea parte și de o capacitate adițională de încă 100 Kw. Investiția respectivă se va amortiza în circa trei ani;
  • circa 20.000 Euro investiți în ridicarea unei alte centrale, care va deține o capacitate de 30 Kw și va deservi sediul social al Aquila, iar investiția se va amortiza în trei ani și jumătate.

Centrala fotovoltaică fiind recent extinsă la o capacitate de 200 Kw va putea reduce cu 60% cantitatea de energie electrică achiziționată pentru locul respectiv de consum. În ceea ce privește centrala dedicată sediului social al Aquila va genera economii de aproximativ 27% din cantitatea de energie electrică achiziționată pentru acest loc de consum.

Mai mult de jumătate din energia electrică pe care Aquila o consumă în prezent provine din resurse regenerabile. Iar acest lucru denotă angajamentul companiei de a reduce impactul asupra mediului.