5 idei de venituri pasive

In ultima perioada au aparut din ce in ce mai multe informatii cu privire la venitul pasiv. De fapt si de drept oamenii au fost bombardati cu ceea ce inseamna Facebook Ads si nu numai, caci aici putem adauga si celelalte instrumente care promit marea cu sarea si cresterea venitului tau pasiv. Cu toate astea ar trebui sa ne simtim norocosi sa traim intr-o astfel de era digitala unde oportunitatile de a face bani si de a creste sunt la fiecare pas, cu atat mai mult ca vorbim despre acei bani realizati din lumea online.

Cu toate oportunitatile insa banii nu vin chiar atat de usor, caci si aici in mediul online este nevoie de ceva mai multa munca, rabdare si intotdeauna perseverenta. De exemplu nu toti bloggerii pot realiza un venit frumusel din online si asta pentru ca au nevoie de toate caracteristicile scrise in paragraful de mai sus, pe care de cele mai multe ori le abandoneaza ori la inceput de drum, ori la jumatatea drumului. Si astfel venitul pasiv ramane un lucru pe care nu l-au atins, doar s-au amagit atingandu-l.

De aceea in paragrafele de mai jos o sa va prezentam cateva idei performante despre ceea ce inseamna venitul pasiv in acest an si cum iti pot aduce aceste idei venituri frumusele blogului tau, daca acestea sunt aplicate. Pentru inceput ar fi mult mai relevant daca am afisa aici o definitie cat mai exacta a ceea ce reprezinta venitul pasiv.

Ce inseamna si ce reprezinta venitul pasiv mai exact?

Pentru aceea care momentan au doar o idee vaga despre asta trebuie sa spunem ca venitul pasiv sunt acei bani castigati prin intermediul diferitelor companii sau activitati in care voi nu sunteti activi sau cel putin nu mai munciti in fiecare zi, caci ati realizat acest lucru intr-o anumita perioada. Pentru a exemplifica in mod deosebit acest lucru puteti lectura doua carti interesante asa cum sunt “4 ore de lucru” – de Tim Ferriss si “Venit pasiv inteligent” – de Pat Flynn.

Ba mai mult decat atat cei mai multi dintre noi vad venitul pasiv realizat din activitati precum vanzarea de carti electronice, cursuri online, marketing afiliat, vanzarea de produse digitale si de ce nu Google AdSense. Si da, nu este nimic neadevarat din toate acestea, numai ca pentru toate, inclusiv pentru toate acestea ai nevoie de foarte mult timp, de foarte multa munca si in cele din urma de foarte mult trafic, iar asta inseamna mult efort in timp indelungat si nu are efect imediat sau in doar cateva luni.

Cele mai interesante modalitati care te aduc mai aproape de venitul pasiv

Chiar daca pare ciudat este posibil ca o buna parte dintre aceste modalitati sa le fi experimentati deja, cu toate astea, insa, sa nu fii stiut cum sa le aplicati in mod corect si eficient pentru a ajunge la rezultate cat mai bune, excelente.

Blogul situate pe calea cea buna

De cele mai multe ori cand auzim de blog ne orientam instantaneu catre metoda de a face continut web sau mai exact spus de a realiza texte si doar atat. Insa pentru a aduce un blog la adevarata lui valoare trebuie mai mult decat atat si uneori trebuie sa iesi din carapacea ta si sa vezi problema din ansamblul ei nu doar din interior.

Mai precis blogul poate ajunge sa fie mica ta afacere, mediul in care poti face afaceri si nu doar spatiul unde tu lansezi diferite idei sau scrii diferite texte. In momentul in care iti dai seama ca blogul tau poate fi mai mult decat un spatiu unde tu lansezi diferite texte atunci vei intelege ca trebuie sa faci anumiti pasi care sa te propulseze si care sa-ti aduca blogul in directia cea buna.

De exemplu daca esti la inceput si nu ai prea mult trafic nu trebuie sa-ti faci griji ca nu ai adaugat reclame sau ca nu ai link-uri de afiliere in tot site-ul tau, acestea vor veni pe parcurs. Cu privire la acest fapt trebuie sa alegeti mai degraba nisa corespunzatoare blogului vostru, cu atat mai mult ca va puteti folosi de potentialul de venit al audientei, dar si a consultantei B2B de o inalta performanta. Chiar din prima zi poti face bani buni daca tu incerci sa vinzi servicii de consultanta pentru companii si lasi deoaparte produsele cu preturi mici care sunt dedicate persoanelor fizice.

Asadar pentru inceput tot ce trebuie sa faci este sa-ti crezi propriul blog. Si cum poti face asta? Foarte simplu prin intermediul Bluehost poti obtine un nume de domeniu si gazduire WordPress la un pret avantajos. Dar bineinteles asta nu este tot, caci marea majoritate gresesc si pierd din start imediat dupa aceasta metoda de implementare.

De ce gresesc majoritatea bloggerilor?

Asa cum am spus si mai devreme majoritatea bloggerilor nu stiu sau nu reusesc sa-si monetizeze blogul asa cum ar trebui. Ba mai mult decat atat specialistii sunt de parere ca cei mai multi bloggeri nu mai raman focusati pe blogul lor sau nu mai sunt la fel de pasionati si de interesati de el. Chiar daca esti pasionat de foarte multe lucruri si poti scrie despre ele de fiecare data, asta nu inseamna ca iti pot aduce si venituri substantiale. Mai exact trebuie sa-ti alegi o nisa a blogului care sa te poata aduce in punctual dorit.

Cum alegi nisa blogului pe care il ai?

Nisa ar trebuie sa o alegi in functie de ceea ce iti place tie mai mult sa faci. Mai cu seama daca ai o experienta bogata, vasta intr-un anumit domeniu ai putea sa-ti fructifici aceasta experienta oferind consultanta nu persoanelor fizice(pentru ca nu ti-ar aduce mare beneficiu), ci marilor companii care sunt interesate de persoanele cu diferite experiente si care le pot oferi sugestii pentru a avea parte de o eficienta ridicata fata de competitorii lor.

Altfel spus cu cat ai mai multa experienta intr-o anumita nisa/domeniu, cu atat companiile iti vor plati sume consistente pentru facilitatile pe care tu le poti oferi lor. Iar pentru a descoperi care este cea mai buna nisa a voastra si unde va puteti expune experienta trebuie sa analizati cu atentie cuvintele cheie, astfel incat sa aflati prin intermediul acestora ce-si doresc oameni, companiile in realitate.

Daca ai tine cont de aceste cuvinte cheie ai putea ajunge chiar in top. Iar unul dintre instrumentele prin care poti descoperi aceste cuvinte cheie este Ahrefs. In functie de valoarea acestor cuvinte cheie si cat de cautate sunt acestea veti descoperi clasamentul pe care il au fiecare site in parte pe nisa respectiva. Mai mult decat atat intr-un asemenea mod puteti afla care este si autoritatea de domeniu a unui site (DA), adica pe ce loc se claseaza acesta si daca mai este cazul sa mergeti pe aceasta nisa sau sa o abandonati. Dupa cum puteti observa si voi cuvintele cheie sunt foarte importante, caci ele va spun ce trebuie sa faceti in continuare si de asemenea pentru a avea parte de o eficienta clara trebuie sa luati in calcul urmatoarele aspecte:

  • limita minima pe care trebuie sa le aiba cautarile lunare ale cuvintelor cheie trebuie sa fie de 5.000;
  • ceea ce inseamna dificultatea cuvintelor cheie aceaasta trebuie sa fie mai mica de 0,4;
  • de asemenea rezultatele motorului de cautare in ceea ce priveste prima pagina trebuie sa aiba un site web cu un DA sub 50;
  • si nu in ultimul rand primele 5 rezultate din prima pagina a motorului de cautare ar trebui sa se schimbe usor vizibil inca din ultimele sase luni;

Incercati pe cat posibil sa construiti relatii cu alti bloggeri

Poate ca inca nu v-ati dat seama dar pe aceasta lume nu traim separati de cei din jurul nostru, ba din contra de cele mai multe ori interactionam cu ei si in cele din urma ne bazam pe activitatile celorlalti. Asta se intampla si in cazul blogurilor. Cu cat ai parte de mai multe link-uri din partea celorlalti bloggeri, cu cat obtineti mai multe backlinks din partea unor bloguri cu DA mare si foarte mare cu atat este mai bine si pentru tine.

Caci printr-o astfel de modalitate te vei face si tu mult mai cunoscut, numarul vizualizarilor va creste, traficul va creste si in cele din urma DA si bineinteles posibilitatea de a te pozitiona in primele cinci rezultate a primei pagini a motorului de cautare. O alta caracteristica importanta este monitorizarea blogului. Cu cat blogul tau are parte de un trafic mai mare, de un DA mare cu atat vei putea avea parte de venituri pasive din blogul tau. Si nu, nu ne oprim aici, caci abia este inceputul si mai avem multe de spus.

Cursul online – o alta varianta de venit pasiv

In momentul in care ati ajuns deja la o experienta vasta intr-un anumit domeniu puteti impartasi toate aceste lucruri si in acelasi timp sa obtineti si venituri frumusele. Mai ales in aceste vremuri de pandemie, oamenii sunt dornici sa plateasca pentru noi cunostinte, chiar daca sunt in online si chiar daca nu se rezuma neaparat la un anumit tip de curs, ci mai degraba la fise de lucru, experimente, ghiduri, teme sau tutoriale scrise.

Iar la acest capitol sunt nenumarate posibilitati pe care le puteti integra. Iar la inceput de drum pentru a implementa un curs trebuie mai degraba sa va raspundeti la urmatoarele intrebari:

  • cursul meu ce problema poate rezolva?;
  • solutia mea este una optima pentru care oamenii sa-si cheltuiasca veniturile?;

Daca va raspundeti la aceste doua intrebari, iar raspunsul este unul pozitiv tot ce trebuie sa faceti este sa va raportati si sa implementati instrumente precum MailChimp, Google Analytics, dar si platforme pentru cursuri printre care Teahable, Podia, Ruzuku, dar si Thinkific. Urmatorul pas necesita o atentie ceva mai sporita deoarece ne referim la planificarea cursului vostru online.

Planificarea cursului online

Dupa ce v-ati planificat si identificat intreg cuprins al cursului, dar si profunzimea acestuia este bine sa impartiti cursul in clipuri video de cate 10 minute pentru a nu va plictisi publicul si pentru a-l tine mereu in priza. De altfel intre timp trebuie sa va pregatiti pentru pre-vanzarea cursului si sa puneti oamenii in tema, astfel veti afla din timp cam care este numarul de persoane interesate de cursul vostru. Si tot aici la planificare nu trebuie sa uitati de locatia unde veti filma cursul, echipamentele necesare pentru filmare si in mare parte toata recuzita pentru a face acest lucru.

Si de asemenea nu trebuie sa uitati ca in functie de calitatea si cantitatea cursului acesta poate avea un pret pornind de la cateva sute de dolari si pana la cateva mii, dar repet totul tine de calitatea acestuia. Si nu uitati ca un astfel de curs se va lansa la minim 6 luni dupa ce v-ati realizat un blog si aveti parte de un trafic consistent. Deoarece toate aceste caracteristici sunt foarte importante.

Marketing afiliat – o alta sursa de venit pasiv

In acest caz traficul este unul foarte important. Cu cat aveti mai mult trafic cu atat veti avea mai multe clicuri obtinute pe link-ul de afiliere si de asemenea iti poate aduce si cumparatorii finali, din care bineinteles vei lua o cota parte din vanzarea repectivului produs/ linkul de afiliat. Bineinteles pentru a avea parte de vanzari finalizate trebuie sa ai un numar foarte mare de vizualizari a respectivului link, postare, articol. De asemenea cu cat aveti un continut diversificat si linkuri de afiliere in acest continut, cu atat sansele de vanzare sunt mai mari. Prin urmare vei avea parte de venituri pasive din marketing afiliat doar dupa 5 sau 7 luni.

Investitii si venituri pasive

Investitiile sunt un alt domeniu bun din care puteti realiza venituri pasive destul de frumusele. Iar cea mai buna varianta de a obtine astfel de investitii este utilizarea bunurilor imobiliare. Pe langa acestea se mai adauga si acele fonduri mutuale, fonduri indice, platforma de creditare, conturi de economii asigurate dar si multe alte variante. O alta varianta oportuna pentru veniturile pasive sunt acele investitii in actiuni cu dividente mari, dar si la certificatele de depozit ori obligatiunile corporative.

Licensing

Daca aveti stofa de inventator sau pur si simplu aveti idei marete nu trebuie sa va faceti griji pentru venituri pasive, caci acestea nu vor intarzia sa apara. Lumea cauta idei geniale, idei marete, iar daca voi le aveti sau din contra puteti modifica anumite inventii, produse si in acelasi timp sa le si brevetati veti observa ca se pot face bani frumosi si din acest aspect.

Asadar daca iti doresti cu adevarat venituri pasive nu uita ca trebuie mai intai de toate sa investesti timp si multa munca. Ideal ar fi sa-ti pastrezi aceasta flacara pentru venituri pasive cat mai mult timp, astfel incat sa nu te limitezi sau sa renunti la acea munca continua doar pentru ca la inceput nu ai avut parte de rezultatele pe care ti le doreai. Ba mai mult decat atat venitul pasiv mai inseamna si munca asidua intr-o anumita perioada de timp, ca mai apoi sa te bucuri de eficienta acesteia pentru o perioada cat mai indelungata posibil.