3 Sfaturi despre cum să economiseşti isteţ în 2023

În prezent, datorită inflaţiei care a dus la creşterea semnificativă a preţurilor, oamenii încearcă să economisească pe cât de mult posibil. De exemplu, specialiştii anunţa că tariful pentru căldura va atinge praguri absolute lunile următoare, ceea ce nu face decât să sperie persoanele ale căror salarii nu vor reuşi să acopere facturile pe care urmează să le primească. De asemenea pentru majoritatea familiilor, alimentele pe care obişnuiau să şi le cumpere zilnic, sau serviciile la care obişnuiau să apeleze au devenit prea scumpe, aşa că s-au văzut nevoiţi să găsească noi alternative mai ieftine. Tocmai din acest motiv din ce în ce mai mulţi oameni sunt în căutarea celor mai bune metode de a economisi, sperând să rămână stabili financiar în această perioadă critică.

Dacă şi tu te întrebi care sunt cele mai bune metode prin care poţi salva sume considerabile de bani, atunci acesta este articolul pe care îl căutai! 

1.Deschiderea unui cont de economii 

Pentru că o persoană să reuşească să economiseasca bani nu este destul să îşi deschidă un cont de economii. Acesta este doar primul pas, care după ce a fost îndeplinit va fi urmat de o responsabilitate importantă: alimentarea contului. Indiferent că este vorba despre prime primite la muncă, moşteniri, câştiguri la loto sau burse academice, toţi banii în plus trebuie trimişi în contul abia deschis ori de câte ori titularul acestuia are ocazia. Numai aşa pe cardul respectiv se vor afla banii care la nevoie vor reprezenta un adevărat colac de salvare. Dacă vrei să ştii cum îţi poţi deschide un cont de economii găseşti mai multe sfaturi pe creditenebancare.ro!

2. Economisirea unei sume fixe

Un alt mod prin care oricine poate ajunge să facă economii considerabile, este să îşi propună o sumă fixă de bani pe care să o salveze luna de lună. Acest lucru poate însemna faptul că persoană în cauză va fi nevoită să renunţe la un viciu sau la un moft pe care obişnuia să şi-l îndeplinească frecvent, însă rezultatele vor fi mulţumitoare. În situaţii de criză financiară, este necesar ca fiecare om să îşi poată prioritiza cheltuielile şi să aibă puterea să renunţe la lucrurile de care nu are nevoie neapărată, măcar până va considera că este stabil din punct de vedere financiar.

3. Urmărirea promoţiilor

Atât când vine vorba despre produsele alimentare, cât şi nealimentare, oricine poate face economii uriaşe dacă urmăreşte atent promoţiile disponibile în magazine. Există supermarket-uri care au un program deja stabilit pentru reducerile la jumătate de preţ, dar şi alte discounturi, însă majoritatea clienţilor nu se informează cu privire la acesta şi aleg să se bazeze doar pe noroc.

Iarna aceasta fiecare familie încearcă să facă diverse economii pentru a minimiza pe cât posibil cheltuielile. Atât adulţii, cât şi copiii sunt nevoiţi să renunţe la unele dintre produsele lor preferate sau la  activităţile pe care le desfăşurau cu drag, înainte că preţurile să sufere o creştere atât de mare. 


Cine trebuie sa ia atitudine cand vine vorba despre economii? Mai multe sfaturi pe creditenebancare.ro

Părinţii sunt cei care au responsabilitatea de a-i învăţa pe cei mici cum să procedeze în situaţia în care bugetul familiei este ameninţat de inflaţia care continua să crească şi să le ofere acestora alternative de a economisi, explicându-le importanţa acestui lucru. Atunci când toţi membri familiei se decid să economisească isteţ, acest proces va fi mult mai eficient, iar rezultatele vor fi vizibile rapid. In publicatia online creditenebancare poti vedea mai multe sfaturi in acest sens.