3 modalitati simple de a cumpara si a detine aur

Nu cred ca mai exista vreo persoana care sa nu cunoasca faptul ca aurul a insemnat, inca de la formarea lumii moderne, unul dintre cele mai importante si mai valoraose bunuri. Fiecare dintre noi stim lucrul acesta chiar daca uneori nu ne face placere sa acceptam o astfel de chestiune sau poate ca aveam doar motivele noastre pentru a nu aduce in discutie un astfel de subiect.

Cu toate acestea fiind constienti de cat de multe lucruri se pot realiza cu si prin interventia aurului cred ca am avea mult mai multe beneficii daca am vorbi despre modalitatea de a detine si de a investi acest mic dar de pe pamant. Ca sa nu mai aducem in discutie faptul ca din productia anual de aur doar jumatate se foloseste in realizarea de bijuterii, iar cealalta jumatate se imparte astfel – 40% se utilizeaza pentru investitii, iar restul de 10% merge catre industrie pentru a fi utilizat.

Iar printre toate elementele si caracteristicile pe care le cunoastem despre aur readucem aminte ca doar in doua cazuri specifice oamenii se hotarasc sa cumpere si sa achizitioneze aur:

  • Pentru a-l avea la ananghie sau de “zile negre” asa cum se mai spune in popor – si cu totii stim despre razboiul din Ucraina si despre toate acele complicatii care se vor abate asupra noastra;

  • Se mai achizitioneaza aur si pentru a se proteja de inflatie, iar in timpul pandemiei de covid s-a discutat despre acest subiect foarte multe amanunte, unele adevarate si altele mai putin. Si in acest moment, de pilda, se afirma faptul ca inflatia a atins cele mai mari valori din ultimii 40 de ani;

In astfel de situatii este de dorit sa cautati cele mai bune si mai interesante metode si modalitati pentru a investi acest aur, in special pentru cei care il detin sau care au bunuri asemanatoare cu ceea ce reprezinta valoarea aurului pe piata. Astfel ca in paragraful de mai jos am atasat 3 modalitati esentiale prin care puteti investi aurul achizitionat:

  • Aurul fizic – toata lumea stie cum arata, cu atat mai mult daca aveti si o anume pasiune si atractie pentru toate acele bijuterii din aur. Aici trebuie sa mai adaugam faptul ca printre avantaje se numara faptul ca il putem achizitiona foarte usor si simplu prin cumpararea de bijuterii dar si de lingouri de aur din magazine de incredere precum Bullion.ro. In schimb un dezavantaj il poate reprezenta faptul ca este destul de dificil pentru a transpune acest aur fizic in monede/bani, ba mai mult decat atat se preconizeaza ca acest demers de a schimba aurul in bani este un proces destul de anevoios avand in vedere costurile aferente;

  • Aur financiar – aici putem face o discutie separata, dar pe scurt putem sa spunem ca exista fonduri de investitii denumite ETF-uri sau ETC-uri, care printre multe altele detin aur fizic si drept urmare voi puteti cumpara unitati de fond cum ar fi EGLN si IGLN). Trebuie sa mai stiti ca acestea sunt listate pe bursele din lumea intreaga, iar de tot ce aveti voi nevoie este doar un cont la un broker si mai apoi puteti sa tranzactionati pe bursele respective. Avantajele aici ar fi urmatoarele: 1. Sunt sigure – toate aceste bunuri sunt verificate la extrem, astfel incat sa nu existe suspiciunea ca vei fi mintit. Ba mai mult decat atat acest tip de aur financiar este atat ieftin, cat si flexibil – pretul de cumparare este apropiat de pretul de vanzare, si bineinteles poti cumpara si vinde instant cantitati foarte mari, fara sa ai parte de neplaceri. In schimb la dezavantaje putem aminti de: nevoia de a avea un cont la un broker pentru a putea realiza viitoarele tranzactii si nu numai.

Prin urmare in zilele noastre ai o multime de variante sigure in care sa investeti pentru a avea acel aur. Insa in mare parte de tine depinde cat, unde si cum vrei sa-l investesti sau ce metoda vei utiliza in cele din urma.